Дәрігерлер балмұздақтан уланбаудың жолын айтты

Денсаулық сақтау министрлігінің Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитеті жазда балмұздақты дұрыс таңдауға және сақтауға қатысты кеңестер берді, деп хабарлайды Zakon.kz.

Балмұздақты сақтау үшін ерекше жағдайлар қажет. Балмұздақ дайындау әдісіне қарай жұмсақ және қатайтылған болып бөлінеді.

"Жұмсақ балмұздақ 4-8°C температурада фризердің көмегімен жасалады және оны дайындағаннан кейін бірден жеу керек, сақтауға болмайды. Қатайтылған балмұздақ өндірісте арнайы жабдықта (-18°С және одан төмен) терең мұздату арқылы дайындалады, бұл ретте температура тасымалдау, сақтау және өткізу кезеңдерінде сақталуы тиіс. Балмұздақты мұздатқышта сақтаған кезде оның тағамдық құндылығы мен дәмі уақыт өте келе өзгереді. Сақтау процесінде балмұздақ бөгде иістерді өте оңай сіңіреді. Теріс температура бактериялардың өсуінің баяулауына әкеледі, бірақ еріген кезде микроорганизмдер үшін көбеюге қолайлы орта қалыптасады", - деп кеңес берді дәрігерлер.

Балмұздақтан улануды болдырмау үшін мыналарды есте ұстаған жөн: 

Қазақстан Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: