Диетолог миды бұзатын өнімдерді атады

Сурет: unsplash
Көптеген тағамдар мидың жұмысына және есте сақтау қабілетіне теріс әсер етеді. Диетолог Елена Соломатина бұл өнімдерден бас тартуға кеңес берді, деп хабарлайды Zakon.kz.

Алкоголь бірінші орынға шықты. Алкогольді ішімдіктерді шамадан тыс тұтыну ми мен жүйке жүйесі зардап шегеді, Life.ru.

Елена Соломатина қанттың миға теріс әсер ететінін атап өтті. Денеге енгеннен кейін ол қандағы глюкоза деңгейін тез көтереді. Егер инсулин өнімнің көп мөлшерін өңдей алмаса, онда қант тамырда қалып, оларды зақымдайды.

Соломатина тұзды қабылдауды бақылауға кеңес берді. Теріс қолданған кезде тамырлар қатып қалады, бұл мидың жеткіліксіздігіне немесе геморрагиялық инсультке әкеледі.

Денсаулыққа теріс әсер ететін екі «зиянсыз» тамақтану әдеті аталды. Қазіргі өмір ырғағы өз ережелерін талап етеді. Көптеген адамдар «тіске басармен» асқазаның алдап, дұрыс тамақтанбайды. Сондықтан, диетологтар тағамды тез жеуге қарсы.

Қазақстан
Ресей

Оқи отырыңыз

Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз:

Танымал жаңалықтар

Қасым-Жомарт Тоқаев Түркістан облысындағы қайғылы жағдайға қатысты көңіл айтты

Қасым-Жомарт Тоқаев 2025 жылды Жұмысшы мамандықтары жылы деп жариялады

Түркістан облысында болған өрттен 12 адам қаза тапты

Елордалық фельдшер, марқұм Ұлдана Мырзуан "Ерлігі үшін" медалімен марапатталды

Ақмарал Әлназарова қызмет бабында қаза тапқан Ұлдана Мырзуанның отбасына көңіл айтты