Мамандар ең пайдалы сорпаларды анықтады

Сарапшылар сорпаның ағзаға пайдалы екенін дәлелдеп қана қоймай, олардың құрамындағы дәрумендерге байланысты ең пайдалыларын тізімдеді, деп хабарлайды Zakon.kz.

Medicforum аясында дәрігерлер сорпалар ағзадағы сұйықтық пен қоректік заттарды толтыруға пайдалы екендігін атап өтті. 

"Сорпа арқылы азға өзіне қажетті сұйықтықты, сондай-ақ көптеген көкөністер мен шөптерді алады. Оның құрамында біршама пайдалы ингредиенттер бар. Оны пісіру кезінде қоректік заттар жойылмайды, керісінше сіңіру үшін қол жетімді болады. Сорпа-бұл ақуыздар, майлар, көмірсулар, дәрумендер мен минералдар бар және теңдестірілген қатынаста болатын тағам. Оларды қолдану әл – ауқаттың, жалпы тонустың жақсаруына ықпал етеді", - деп атап өтті мамандар.

Ең пайдалы сорпалар.

Бұршақ сорпасы. Бұршақ талшыққа бай, метаболизмді жақсартады және артық май шөгінділерінен арылуға көмектеседі. Мұндай сорпа асқазан-ішек жолдарының жұмысын қалыпқа келтіреді. 

Тауық сорпасы. Оны қолдану иммундық жүйеге оң әсер етеді, ағзаның инфекцияларға қарсы тұру қабілетін жақсартады.

Көкөніс сорпасы. Бұл әсіресе салмақты мұқият бақылайтын немесе салмағын жоғалтқысы келетіндерге пайдалы. Көкөніс сорпалары ағзаға жинақталған токсиндерден қарқынды тазартуға көмектеседі.

Сүт сорпасы. Жұмсақ конверттеу әсерімен ол асқазанның "қыңыр", күйдіргіге бейім шырышты қабығына жақсы әсер етеді.

Қазақстан
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: