Ғалымдар адамдардың неге алкогольді жақсы көретінін анықтады
Hi-news.ru сайтының хабарлауынша, ДДҰ деректері бойынша, алкогольді ішу салдарынан жыл сайын 3 миллионға дейін адам қайтыс болады.
Жалпы адамзат неліктен ішімдік іше бастады деген сұрақты сарапшылар әлі де зерттеп жатыр. Шындықтың түбіне жету үшін ғалымдар құрамында спирті бар ағаштардың жемістерімен қоректенетін жыртқыштардың мінез-құлқын зерттеп жатыр.
Мысалы, Орталық Американың ормандарында өмір сүретін өрмекші приматтар Коат Джеффрой ерекше бейімділікке ие.
Кем дегенде, Панаманың жабайы аумақтарында тұратын адамдар белгілі бір мөлшерде алкоголь дамып үлгерген пальма жемістерін жинап, жейді.
Осының бәріне сүйене отырып, адамдар ішімдікке құмарлықты ата-бабаларынан алған деп болжауға болады. Қарапайым адамдар жеткілікті мөлшерде калория алып, өмір сүру үшін піскен жемістердің иісін сезіп, алдымен оларды таба алады. Бүгінгі күні адамдарда алкогольдің иісін алыс қашықтықта сезу мүмкіндігі жоқ, бірақ көбісі әлі де ішімдік ішеді. Барлық жағдайларда, спирттік ішімдікті тұтыну босансуға, демалуға ұмтылумен байланысты, бірақ адамдар ол үшін денсаулықтарын құрбан етеді.
Алкоголь ұйқы безіне әсер етеді, бауырға, асқазанға, өңешке әсер етеді. Алкогольден адам миы көп зардап шегеді. Алкоголь қызыл қан жасушаларын біріктіреді, бұл қанның ұйуына әкеледі.
100 гр арақ мидың 8000 жасушасын өлтіреді.
Алкогольді ішімдіктерді ұзақ қолдану тұлғаның деградациясына әкеледі және көп жағдайда алкогольден қатты улану өлімге әкеледі.