Түнде қандай тағамдарды тұтыну адам ағзасына қауіп төндіреді

Ресейдің Люберецк облыстық ауруханасының гастроэнтерологы Светлана Ильяшенко түнде кейбір тағамдарды тұтыну адам ағзасына қауіп тудыратындығын айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.

Ол РИА Новости-ге берген сұхбатында кешке майлы, ауыр және ет тағамдарынан бас тарту керектігін атап өтті.

Ильяшенко ұйықтар алдында асқазанға шамадан тыс жүктеме түсіруге болмайтындығын айтты. Кешкі астың оңтайлы уақыты - ұйқыдан үш сағат бұрын. Оның айтуынша, кешкі ас үшін ақуызды тағамдарды, майлы емес балықты немесе көкөністермен тауық етін таңдаған дұрыс. Бұл тәсіл рефлюкс пен басқа ас қорыту проблемаларын болдырмауға көмектеседі.

Маман сонымен қатар ұйықтар алдында аштық сезінбеу үшін күні бойы бөлшек тағамдарды қамтитын тамақтану режимін орнатуға кеңес береді. Егер ерекше жағдайларда түнгі тағамдарға қажеттілік болса, онда ең жақсы таңдау ақуыз тағамдары болады, мысалы, тауық еті, жұмыртқа немесе көкөністер.

Жаңалық сипатындағы материалдарды дәрігердің тағайындауымен теңестіруге болмайды. Шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіңіз.

Ресей
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: