Journal of Nutrition, Health and Aging жазғандай, сарапшылар орташа жасы 51 жасты құрайтын 13 738 қатысушының диетасын талдады. Субъектілерден құрылымдық сауалнамада белгілі бір азық-түлік топтарын (жемістер, көкөністер, жарма, кондитерлік өнімдер) қаншалықты жиі тұтынатынын және оның мөлшерін көрсетуді сұрады.
Зерттеудің екінші кезеңінде еріктілердің орташа жасы жетпіс үш жасқа жақындаған кезде олардың психикалық денсаулығы депрессияның гериатриялық шкаласы арқылы тексерілгені атап өтілді. Нәтижелер 40-65 жас аралығындағы жемістерді белсенді тұтыну егде жастағы адамдарда депрессиялық белгілердің пайда болу қаупін төмендететінін көрсетті.
Сарапшылардың пікірінше, мұндай пайдалы әсерге жемістердің құрамына кіретін С дәрумені, каротиноидтар және флавоноидтар сияқты элементтердің жоғары көрсеткішіне байланысты қол жеткізілді.
Бұған дейін түнде қандай тағамдарды тұтыну адам ағзасына қауіп төндіретінін айтқан болатынбыз.