Арқалықта бұқтырылған киік еті өндіріле бастады

Қостанай облысындағы Арқалық ет комбинаты киік етін консервілеп шығара бастады. Бір айға жуық уақытта кәсіпорын ауланған 500 ақбөкенді қабылдаған, деп жазады Zakon.kz.

Бұл жоспарланған көлемнің алтыдан бір бөлігі ғана. Келісім шарт бойынша ет комбинатына қарашаның аяғына дейін үш мың киік өткізілуі тиіс, деп жазады qazaqstan.tv.

Өндіріске жіберілер алдында әрқайсының еті зертханалық тексерістен өтеді.

Мамандардың айтуынша, өнімнің бұл түріне қазір сұраныс жоғары.

"Автоклавқа келіп түседі. Осының ішінде піседі. Бәрі автоматтандырылған жүйеде. Бір сағатта піседі. 120 градуста қайнайды. Осының ішінде, стерелизация, охлождение бәрі осының ішінде болады." Серікболсын Оспанов, консервілеу цехының шебері
Қазақстан
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: