Жаңа піскен бұршақ құрамында ақуыз, көптеген диеталық талшықтар, фолий қышқылы және флавоноидтар бар. Бұл заттар ағзадағы қартаю процесін бәсеңдетуге көмектеседі, деп gazeta.ru-ға диетолог пікір білдірді.
Дәрігердің айтуынша, шөп тектеске жатататын жасыл желекте жыл сайын ағзадағы қабыну деңгейін төмендететін антиоксиданттар бар, ал талшықтары ұзақ уақыт бойына тоқ сезімін сақтауға мүмкіндік береді, ішек-қарын микрофлорасына пайдалы әсер етіп, иммунитетті қолдайды.
Жаңалық сипатындағы материалдарды дәрігердің тағайындауындағы рецептімен теңестіруге болмайды. Қандай да бір шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіп алғаныңыз жөн.