Диетолог таңғы астың ең нашар 3 түрін атады
Диетолог Елена Соломатина бірінші тағамның, яғни таңғы астың ең нашар үш нұсқасын айтты. Бұл туралы Life.ru жазды.
Маман круассанды таңғы ас мәзіріндегі ең кең таралған зиян тағам деп атады. Бұл кондитерлік өнімге жоғары сапалы ұн, сары май және тіпті әдетте маргарин, транс майларын және тәтті салма қосады. Мұның бәрі қандағы глюкоза деңгейінің жоғарылауына ықпал етеді, ал транс майлары жасушаларды бұзады.
Сонымен қатар таңертең қуырылған картоп, ет, майонез қосылған салат сияқты ауыр тағамдарды жеуге болмайды. Мұндай таңғы астан соң дене ас қорытуға көп энергия жұмсайды.
Бұған қоса ащы тағамдар таңғы асқа жарамайды. Өйткені бұл асқазанның шырышты қабығын зақымдауы мүмкін.
Жаңалықтарды дәрігердің рецептіне теңестіруге болмайды. Шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіңіз.
25 қазанда мамандар зиян болатын тамақтану әдеттерін атады. Көп адам тиіп-қашып жүріп тамақтануға әбден үйреніп кеткен. Дегенмен диетологтар тағамды жылдам, асығып жеуге кеңес бермейді.
22 қазанда диетолог Михаил Гинзбург калориясы төмен тағамдарды жариялады. Дәрігердің айтуынша, салмақ тастау кезінде зат алмасу жүйесі, яғни денеге энергияны қабылдау және оны тұтыну маңызды роль атқарады.