"Агрономдар, мал өсірушілер, шаруа қожалықтары мен ауыл шаруашылығы кәсіпорындарының, сондай-ақ өнімдерді өндірумен және қайта өңдеумен байланысты аралас салалардың қызметкерлері – осы мамандардың еңбегінің арқасында күн сайын біздің дастарханымыз молынан жайылады – жаңа піскен нан, ет, сүт, май, қаймақ, көкөніс пен жеміс қоямыз".
Қазақстанның азық-түлік қауіпсіздігі отандық салада өндірілетін өнімге де байланысты.
Бүгінде елімізде ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу үлесін 70%-ға дейін жеткізу мақсатында шаралар қабылданып жатыр, соның нәтижесінде азық-түлік өнімдерін өндіру көлемі ұлғайып келеді, биыл 2,4 трлн теңгенің өнімі өндірілді.