Дәрігер қатты өңделетін өнеркәсіптік өндіріс өнімдер: шұжықтан, жартылай дайын өнімдерден, тәттілерден бас тарту керегін атап өтті. Бұған қоса қантты, қарапайым көмірсуларды тұтынуды шектеу керек, деп жазады «Вечерняя Москва».
Маманның айтуынша, тұзды да шамадан тыс қолдану зиян. Түнде тұзды тағамдардан бас тарту керек.
Қырықтан асқанда сымбатты сақтауға ашыған сүт өнімдері көмекке келеді: қышқыл сүт өнімдері, табиғи йогурт, айран, матсони.
Диетолог күрделі көмірсулар мен диеталық талшықтары бар гликемиялық индексі төмен тағамдарды күнделікті тұтыну пайдалы деп санайды.
Әрбір тағамда көкөністердің немесе жемістердің, жидектердің, кептірілген жемістердің, салаттардың бір бөлігі болуы керек. Жаңғақ пен дәндерді күнделікті тұтыныңыз. Гастроэнтеролог-диетолог Нұрия Дианова
40 жастан асқанда ағзадағы В, D және А дәрумендерінің, сондай-ақ темірдің мөлшерін бақылау қажет.