Диетолог стресс кезінде жеуге болатын тағамдарды атады

Қатты күйзеліске түскен кезде дұрыс тамақтану маңызды. Мұндайда пайдалы витаминдердің жетіспеушілігін болдырмау керек. Бұл туралы диетолог Софья Литошенко айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.

Диетолог күнде дұрыс тамақтану арқылы ағзаға темір, магний, омега-3, мырыш, селен деңгейін ұстап тұру керек екенін жеткізді. Оның сөзінше рационға ашытылған көкөністерді – кимчи немесе тұзсыз ашытылған қырыққабатты қосуға болады, деп жазады Life.ru cайты.

Брокколиді, брюссель қырыққабатын көбірек жеңіз. Олар С витаминіне, фолий қышқылы мен магнийге бай. Мұның бәрі эмоционал күйді реттеуге және депрессияны жақсы жеңуге көмектеседі. Сонымен қатар олар көңіл-күйді реттейтін нейротрансмиттердің, соның ішінде серотонин мен дофаминнің өндірілуіне ықпал етеді.Диетолог София Литошенко

Сонымен қатар жидектерді көбірек жеу керек, себебі олар – антиоксиданттардың көзі. Грек жаңғағы, чиа және күнбағыс дәні, зығыр тұқымы және басқа да жаңғақтар мен дәндер пайдалы. Оларда қажет майлар, Е витамині, мырыш пен магний бар. Олар дененің депрессиямен күресуіне көмектеседі.

Жаңалық материалдарын дәрігердің рецептімен тең көріге болмайды. Шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіңіз.

Қазақстан
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: