Диетолог күнде дұрыс тамақтану арқылы ағзаға темір, магний, омега-3, мырыш, селен деңгейін ұстап тұру керек екенін жеткізді. Оның сөзінше рационға ашытылған көкөністерді – кимчи немесе тұзсыз ашытылған қырыққабатты қосуға болады, деп жазады Life.ru cайты.
Брокколиді, брюссель қырыққабатын көбірек жеңіз. Олар С витаминіне, фолий қышқылы мен магнийге бай. Мұның бәрі эмоционал күйді реттеуге және депрессияны жақсы жеңуге көмектеседі. Сонымен қатар олар көңіл-күйді реттейтін нейротрансмиттердің, соның ішінде серотонин мен дофаминнің өндірілуіне ықпал етеді.Диетолог София Литошенко
Сонымен қатар жидектерді көбірек жеу керек, себебі олар – антиоксиданттардың көзі. Грек жаңғағы, чиа және күнбағыс дәні, зығыр тұқымы және басқа да жаңғақтар мен дәндер пайдалы. Оларда қажет майлар, Е витамині, мырыш пен магний бар. Олар дененің депрессиямен күресуіне көмектеседі.
Жаңалық материалдарын дәрігердің рецептімен тең көріге болмайды. Шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіңіз.