Піскен бананның ішінде құрт бар - Қазнетте жаңа фейк тарады
Дегенмен, Stopfake.kz мамандары анықтағандай, бұл фейк.
Дәлел – украиндық химик Глеб Репичтің тәжірибесі. Ол қоңыр бананды микроскоптың астына қойып, құрт таппады. Содан кейін ғалым жемістің одан да піскен бөлігін алып, оны микроскоппен зерттеді, бірақ ол жерде де паразиттер жоқ.
Айта кету керек, банандардың пісу дәрежесі әртүрлі: піспеген және піскен сарыдан піскен қара қоңырға дейін.
Дегенмен, қоңыр банандардағы қоректік заттардың мөлшері сарыдан айтарлықтай ерекшеленбейді. Піскен жемістерде де пайдалы заттар бар. Дегенмен, қоңыр банандарда қант әлдеқайда жоғары.
Бірақ, сарапшылардың пікірінше, егер жеміс көгерген болса, жағымсыз иіс шығарса немесе сұйықтық бөлсе, ол шіри бастады және оны жеуге болмайды.
«Қоңыр банандар қауіпсіз және оны кез келген түрде жеуге болады», - делінген қорытындыда.
2022 жылы осындай фейк әлеуметтік желілерде жіберілді.