Микротолқынды пеште қыздыруға қауіпті өнімдер аталды

микротолқынды пеште қыздыруға болмайтын тағам, сурет - Zakon.kz жаңалық 27.06.2022 15:47 Сурет: pixabay
Кейбір өнімдерге микротолқынды толқын әсер етпеген дұрыс, - дейді диетолог Елена Соломатина. Осылайша, балдыркөк, қызылша және шалғам микротолқынды пеште қыздыру қауіпті, деп хабарлайды Zakon.kz.
Картоп пен баклажанның құрамында болатын соланин белсендірек болады және оны қыздырса, іс жүзінде уға айналады. Қызылшада, сәбізде, шалғамда және балдыркөкте кездесетін нитраттар қыздырғанда нитрозаминге айналады. Диетолог Елена Соломатина

Нитрозаминдер канцерогенді болып табылады. Олар жүйке жүйесін, бүйректі зақымдауы, улану тудыруы мүмкін, деп жазады «Известия».

Сондай-ақ, сарапшы ашытылған сүт өнімдерін, тұздалған қырыққабатты немесе маринадталған алманы жылыту олардың құрамындағы пайдалы бактерияларды жоятынын айтты. Крахмалды тағамдар олардың құрылымын өзгертеді, сондықтан оларды ағзаға сіңіру қиынырақ болады.

Мақаламен бөлісу
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз:
Если вы видите данное сообщение, значит возникли проблемы с работой системы комментариев. Возможно у вас отключен JavaScript
Беттегі қате туралы хабарлаңыз
Мәтіндегі қате: