Диетолог миды бұзатын өнімдерді атады

Ағзаға зиян тағамдар , сурет - Zakon.kz жаңалық 01.11.2022 13:49 Сурет: unsplash
Көптеген тағамдар мидың жұмысына және есте сақтау қабілетіне теріс әсер етеді. Диетолог Елена Соломатина бұл өнімдерден бас тартуға кеңес берді, деп хабарлайды Zakon.kz.

Алкоголь бірінші орынға шықты. Алкогольді ішімдіктерді шамадан тыс тұтыну ми мен жүйке жүйесі зардап шегеді, Life.ru.

Елена Соломатина қанттың миға теріс әсер ететінін атап өтті. Денеге енгеннен кейін ол қандағы глюкоза деңгейін тез көтереді. Егер инсулин өнімнің көп мөлшерін өңдей алмаса, онда қант тамырда қалып, оларды зақымдайды.

Соломатина тұзды қабылдауды бақылауға кеңес берді. Теріс қолданған кезде тамырлар қатып қалады, бұл мидың жеткіліксіздігіне немесе геморрагиялық инсультке әкеледі.

Денсаулыққа теріс әсер ететін екі «зиянсыз» тамақтану әдеті аталды. Қазіргі өмір ырғағы өз ережелерін талап етеді. Көптеген адамдар «тіске басармен» асқазаның алдап, дұрыс тамақтанбайды. Сондықтан, диетологтар тағамды тез жеуге қарсы.

Мақаламен бөлісу
Мақаламен бөлісу:
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз:
Если вы видите данное сообщение, значит возникли проблемы с работой системы комментариев. Возможно у вас отключен JavaScript
Беттегі қате туралы хабарлаңыз
Мәтіндегі қате: