Тұзды тағамға деген құмарлықты не тудырады

Медициналық сарапшылар стресстің жоғары деңгейі кортизол өндірісіне ықпал етеді деп мәлімдейді. Тұзды тағамдарды жеу бұл гормонның деңгейін төмендету арқылы денеге стрессті жеңуге көмектеседі, деп хабарлайды Zakon.kz.

Тұзды тағамға құмарлық стресстің күшеюінің және қауіпті эндокриндік аурулардың дамуының белгісі, деп хабарлайды Nation News.

Көбінесе тұзды тағамдарға деген құштарлық Аддисон ауруының дамуына байланысты. Бұл кейбір гормондардың өндірісінің төмендеуімен сипатталатын сирек кездесетін эндокриндік ауру.

Бұл аурудың басқа белгілері - тәбеттің төмендеуі, салмақ жоғалуы, теріде қара дақтардың пайда болуы.

Қазақстан
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: