Қызанақ шырыны несімен қауіпті

Ресейлік дәрігер Александра Разаренова қызанақ шырынын кімге ішпеу керектігін айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.

Доктор Разаренова Sputnik радиосына берген сұхбатында атап өткендей, пайдалы қоректік заттардың көп мөлшеріне қарамастан, қызанақ шырыны бәріне бірдей ішуге жарамайды.

Дәрігердің айтуынша, гастрит, ойық жара ауруы немесе күйіп кетуге бейімділік болған жағдайда қызанақ шырынын ішуге тыйым салынады.

"Бүйрек ауруы бар адамдарға, әсіресе калийді тұтынуды қадағалап отыруы керек адамдарға диетадағы қызанақ шырынын шектеуге кеңес беріледі. Кейбір жағдайларда сусын құрамында целиак ауруы немесе глютенге төзбеушілік бар адамдар үшін зиянды глютен қоспалары бар. Қызанақ шырыны белгілі бір препараттармен өзара әрекеттесуі мүмкін, сондықтан дәрі – дәрмектерді үнемі қабылдайтын адамдар оны қолданар алдында маманмен кеңесу керек", - деді Разаренова.

Өндірушілер көбінесе қызанақ шырынына қант қосады, нәтижесінде ол қант диабетімен ауыратын және артық салмағы бар адамдарға зиянды болады.

Сонымен қатар, сусынның құрамында тұз бар, оны тұтыну жүрек-қан тамырлары аурулары бар науқастардың жағдайын нашарлатуы мүмкін, деп ескертті ол.

Ресей
Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз: