Жаңалықтар тізбегі
0

Тұзды тағамға деген құмарлықты не тудырады

Тұздық тамақ, сурет - Zakon.kz жаңалық 29.07.2022 17:00 Сурет: pixabay
Медициналық сарапшылар стресстің жоғары деңгейі кортизол өндірісіне ықпал етеді деп мәлімдейді. Тұзды тағамдарды жеу бұл гормонның деңгейін төмендету арқылы денеге стрессті жеңуге көмектеседі, деп хабарлайды Zakon.kz.

Тұзды тағамға құмарлық стресстің күшеюінің және қауіпті эндокриндік аурулардың дамуының белгісі, деп хабарлайды Nation News.

Көбінесе тұзды тағамдарға деген құштарлық Аддисон ауруының дамуына байланысты. Бұл кейбір гормондардың өндірісінің төмендеуімен сипатталатын сирек кездесетін эндокриндік ауру.

Бұл аурудың басқа белгілері - тәбеттің төмендеуі, салмақ жоғалуы, теріде қара дақтардың пайда болуы.

Жаңалықтан zakon.kz сайтында хабардар болыңыз:
Бөлісу
Если вы видите данное сообщение, значит возникли проблемы с работой системы комментариев. Возможно у вас отключен JavaScript
Жаңалықтар трендінде болыңыз!
Хабарландыруларды қосыңыз және алдымен расталған жаңалықтарды алыңыз.

Браузерде хабарландыруларды кез келген уақытта өшіруге болады

Біздің хабарландыруға жазылыңыз!
Хабарландыру қосу үшін қоңырау белгісін басыңыз
Беттегі қате туралы хабарлаңыз
Мәтіндегі қате: